SORRY WE MISSED YOU

DONDERDAG 12 DECEMBER 2019

De (voorlopig) laatste film van Ken Loach vormt een tweeluik met ‘I, Daniel Blake‘ , waarmee hij in 2016 zijn tweede Gouden Palm binnenhaalde. Beide films spelen zich af in en rond de Britse stad Newcastle en tonen mannen die het noodgedwongen moeten stellen zonder sociale bescherming.

Nadat hij in ‘I, Daniel Blake‘ de bureaucratische sociale diensten op de korrel nam, richt Ken Loach nu zijn messcherpe pijlen op de zogenaamde nuluren-contracten.

In heel Europa verdient vandaag immers zo’n tien procent van de werkenden minstens een deel van zijn inkomen in de kluseconomie, gaande van Airbnb over Uber tot de fietskoeriers van Deliveroo en de pakjesleveranciers van DPD.

We zouden kunnen spreken van de nieuwe moraal.

Het is al decennialang de missie van de Britse regisseur Ken Loach om een zekere bewustwording in de maatschappij te creëren en hopelijk op die manier de nodige verandering in die maatschappij teweeg te brengen. Maar alleen overtuigen is niet voldoende, vindt hij: het gaat er uiteindelijk om wat de kijkers met deze info doen.

“Because they have to make the change”, beweert Loach, want – zo voegt hij er laconiek aan toe – “A film is just a film”.

En zo wordt ‘Sorry, We Missed You‘ een uitstekende, schrijnende film, die door velen wordt gezien als één van de beste, meest urgente en aangrijpende films van het voorbije jaar.

Regie: Ken Loach
Scenario: Paul Laverty
Fotografie: Robbie Ryan
Muziek: George Fenton
Vertolking: Kris Hitchen ; Debbie Honeywood ; Rhys Stone

Groot-Brittannië/Frankrijk/België             ;           2019                ;           100 Minuten

trailer:

Dit bericht werd geplaatst in Club Info, Film Nieuws. Bookmark de permalink .