AANDACHT ~ AANDACHT ~ AANDACHT!!!

Beste clubleden en sympathisanten,

Nadat we in oktober 2020 na twee clubvoorstellingen het filmseizoen al moesten stopzetten wegens de tweede coronagolf, biedt de heropstart van het nieuwe seizoen ’21-’22 toch wat meer perspectief!

En toeval of niet, maar net als vorig jaar (toen met Eté 85) is François Ozon opnieuw de seizoensopener op donderdag 23 september met Tout s’est bien passé naar de gelijknamige roman van Emmanuèle Bernheim. Met vertolkingen van Sophie Marceau, André Dussollier en Charlotte Rampling kunnen we gerust stellen dat de verantwoordelijke voor de casting zijn job heeft gedaan.

Op 7 oktober gaan we voor The Man who sold his Skin, met in één van de hoofdrollen Koen De Bouw. De film werd genomineerd voor de Beste Buitenlandse film op de jongste oscaruitreiking. Inspiratie vond de scenarist bij een werk van kunstenaar Wim Delvoye uit 2006.

Donderdag 21 oktober krijgen we het verhaal van een gevangene van Guantanamo Bay in The Mauritanian. Jodie Foster neemt het – als advocate met idealen – voor deze onterecht beschuldigde op.   

Eén (!) week later, op 28 oktober, leidt Undine, een waternimf die al eerder opdook in literaire werken, ons naar Berlijn. Christian Petzold, momenteel één van Duitslands beste regisseurs, weet opnieuw het Duitse verleden brandend actueel te maken.

En voor 18 november kunnen we nu reeds Supernova aankondigen met fenomenale acteerprestaties van Colin Firth en Stanley Tucci als Sam en Tusker. Door Tusker’s dementie die de laatste jaren alsmaar erger wordt, moet de reis door het verleden plaats maken voor een onzekere toekomst.

Praktisch:

Voor wie zich in 2020 reeds lid maakte, blijft het lidmaatschap een jaar langer gelden. Je hoeft voor het seizoen ’21-’22 dus geen lidgeld meer te betalen!

Wie zich echter voor het eerst of opnieuw lid wil maken, betaalt  €8,00 voor het eerste gezinslid en €5,00 vanaf het tweede lid van hetzelfde gezin. De lidkaart geeft jullie een korting van €1,00 op het filmticket en maakt dat jullie op de hoogte worden gehouden van het filmprogramma.

Het lidgeld mag gestort worden op rekening  BE69 3635 5135 1878  van Kinoclub Kalliopee vóór 22 september (!).

Om lid te worden vragen we jullie tijdig een mail te sturen naar guy.meulepas@gmail.com of karl.clockaerts@skynet.be met duidelijke vermelding van jullie naam en adres, zodat de lidkaarten in de mate van het mogelijk op voorhand aangemaakt kunnen worden. Indien er meerdere gezinsleden clublid willen worden, vermeld dan duidelijk hun naam (en indien wenselijk hun mailadres).

Ook wie zijn lidmaatschap wil verlengen (en dus vorig jaar reeds betaalde), mag zijn gegevens mailen.

Op dit ogenblik gelden voor de bioscopen nog een aantal maatregelen (o.a. mondmasker, social distancing in de zaal, reservering tickets) die binnenkort aangepast en verduidelijkt worden. We houden jullie tijdig op de hoogte van eventuele aanpassingen en i.v.m. de reservatie van tickets. Ook op onze website (www.kalliopee.be) kan je hier dan voor terecht.

Tot binnenkort,

het Kalliopee-bestuur

Dit bericht werd geplaatst in Club Info. Bookmark de permalink .