TOUT S’EST BIEN PASSE

DONDERDAG 23 september 2021
———————————————-
———-

‘ Tout s’est bien passé ‘ is de verfilming van de autobiografische roman van Emmanuèle Bernheim van 2013, waarin ze het verhaal vertelt van haar vader die op zijn 83 een beroerte krijgt en half verlamd in het ziekenhuis belandt. Hij besluit dat hij op die manier niet verder wil leven en hij vraagt aan zijn dochter of zij hem wil helpen zijn laatste wens te vervullen.

 Dit zet een onvermijdelijke kettingreactie aan vragen en emoties in gang.

Emmanuèle Bernheim ( Grand Prix de Medici voor haar roman ‘ Sa femme ‘ ) is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Ze schreef scenario’s voor Nadine Trintignant en Claire Denis, werkte samen met François Ozon ( ‘ Sous le sable ‘ ; ‘ Swimming Pool ‘ en ‘ 5 X 2 ‘ ) en ook met Michel Houellebecq werkte ze samen voor zijn film ‘ Plateforme ‘.

Voor François Ozon is de euthanasievraag van haar vader een soort kapstok waaraan hij zijn verhaal kan vasthangen om op die manier in te zoomen op de veelzijdigheid van de familierelates.

Naast de problematiek rond levensbeëindiging gaat de film vooral over de liefde, met name de verschillende manieren van liefhebben en hoe vergeving en aanvaarding helend kunnen werken.

Regie             : François Ozon

Scenario        : François Ozon, naar het gelijknamige boek van Emmanuèle Bernheim

Vertolking     : Sophie Marceau ; André Dussollier ; Geraldine Pailhas ; Hanna Schygulla ;   Charlotte Rampling

Frankrijk                              ;                      2021               ;                       113 minuten

trailer

Dit bericht werd geplaatst in Club Info, Film Nieuws. Bookmark de permalink .