THE POWER OF THE DOG

DONDERDAG 17 MAART 2022

Ernstig, knap met bleke ogen is Phil Burbank brutaal verleidelijk. Alle romantiek, kracht en kwetsbaarheid van Phil zit gevangen in het verleden en in het land: hij kan een stierkalf castreren met twee snelle sneden van zijn mes; hij zwemt naakt in de rivier en smeert zijn lichaam in met modder. Hij is een cowboy zo rauw als zijn huiden. Het is 1925. De gebroeders Phil en George Burbank zijn rijke boeren in Montana.

In restaurant Red Mill, op weg naar de markt, ontmoeten de broers Rose de eigenares die weduwe is en haar beïnvloedbare zoon Peter. Phil gedraagt ​​zich zo wreed dat hij ze allebei tot tranen toe drijft, genietend van hun pijn brengt hij zijn mede-cowboys aan het lachen behalve zijn broer George, die Rose troost en dan terugkeert om met haar te trouwen. Terwijl Phil heen en weer schommelt tussen woede en sluwheid, neemt zijn treiteren van Rose een griezelige vorm aan. Ook haar zoon wordt niet gespaard van spot.

Dan blijkt Phil de jongen onder zijn hoede te nemen. Is dit laatste gebaar een verzachting die Phil blootstelt, of een complot dat verder in een dreiging verdraait?

Regisseuse Jane Campion ( An Angel at my Table, The Piano, Top of the Lake) kan als geen ander beelden laten spreken en gevoelens laten voelen en is favoriet om de Oscar te winnen voor beste regie en beste film. Maar ook Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons en Kirsten Dunst die ook in het echte leven een koppel zijn, zijn in de running voor de Oscars.

______________________________________________________________


Regie & scenario : Jane Campion

Fotografie : Ari Wegner

Muziek : Jonny Greenwood

Vertolking : Benedict Cumberbatch; Jesse Plemons; Kisten Dunst

Verenigd Koninkrijk; Canada; Australië, Nieuw- Zeeland, USA

2021; 126 minuten

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .