COMPETENCIA OFICIAL

Een hilarische film die acteurs en het opportunistische hautaine filmwereldje helemaal in zijn hemd zet, zo zou je deze Spaanse prent het best kunnen omschrijven.

Een miljardair vraagt zich op het einde van zijn leven af of hij wel iets heeft nagelaten aan de mensheid en zo komt hij op het idee een film te financieren.

In deze film spelen Antonio Banderas en Oscar Martinez  twee acteurs, de ene een zelfingenomen vedette die geen snars begrijpt van artistieke cinema, de andere een intellectuele windbuil die neerkijkt op het grote publiek en die samen met een eigenzinnige regisseuse , Penelope Cruz repetities houden voor deze nieuwe prestigieuze filmproductie.

Naast de schitterende en herkenbare acteursprestaties – de drie topacteurs vertolken hun rol met veel verve en speelplezier – laat het Argentijns regisseursduo Mariano Cohn en Gaston Duprat zich ook niet onbetuigd : ze leggen met een sardonisch genoegen hun eigen vakgebied op het hakblok.

Hun lange shots zijn traag en zorgvuldig geframed en ze spelen met de strakke en minimalistische architectuur van de villa waarin de repetities plaatsvinden. Die architectuur beklemtoont perfect de rijke leegte van het bestaan van de protagonisten.

Veel spraakmakend  nieuws valt er in deze film niet te rapen : acteurs zijn grote ijdeltuiten  en ook de grootste regisseurs prutsen soms ook maar wat aan, maar de vlotte komische timing van het regisseursduo en de drie hoofdrolspelers die er vol voor gaan, maken van deze Competencia Oficial een aangenaam, verfrissend kijkstuk.

Wil je een film zien waarin niets lijkt wat het is ? Een film waarin drama, humor en absurde situaties de boventoon voeren ? Een film waarin je kan genieten van spitse dialogen ? Dan ben je met Competencia Oficial op het juiste adres.

Regie                           : Mariano Cohn ; Gaston Duprat

Scenario                      : Mariano Cohn ; Gaston Duprat ; Andrés Duprat

Vertolking                   : Antonio Banderas ; Penelope Cruz ; Oscar Martinez

Spanje/Argentinië                   ;                       2022                            ;                       114 minuten

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Film Nieuws, KALLIOPEE 2022-2023. Bookmark de permalink .