KALLIOPEE 2020

Donderdag 16/01/20       :   MARTIN  EDEN

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een redelijk turbulent leven., totdat Elena onverwacht zijn pad kruist. Hij raakt gefascineerd door de klasse en de intelligentie van deze mooie, jonge vrouw, maar om met haar te kunnen trouwen heeft hij geld en aanzien nodig. Daarom besluit hij zijn kans te wagen in de literatuur.

Italië / Frankrijk                     ;                       2019                ;                       127 minuten

 

Donderdag 30/01/20      :   J’ACCUSE

Polanski vertelt het historische verhaal van de Dreyfus-affaire – over de ten onrechte van hoogverraad beschuldigde Alfred Dreyfus – vanuit het standpunt van de Franse officier Georges Picquart, die ontdekt, kort na zijn aanstelling, dat de beschuldigingen aan het adres van Dreyfus vervalst zijn.

Frankrijk / Italië                     ;                       2019                ;                       132 minuten

 

Donderdag 13/02/20      :  L’ATLANTIQUE

Deze prent speelt zich af in de Senegalese hoofdstad Dakar, waar een groep arbeiders het niet meer ziet zitten. Ze worden al maanden niet meer betaald en besluiten hun geluk in Europa gaan te zoeken. Ook Suleiman neemt het risico de oceaan over te steken in de hoop zijn toekomst veilig te stellen..

Frankrijk / Senegal                 ;                       2019                ;                       106 minuten

 

Donderdag 20 februari  :            IL  TRADITORE

Marco Bellocchio regisseerde dit Italiaanse misdaaddrama. Begin jaren ’80 bereikt de strijd tussen de verschillende maffiaclans in Sicilië een hoogtepunt. Een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra zal als eerste de zwijgplicht doorbreken en de interne werking van de organisatie publiekelijk maken.

Italië                           ;                                   2019                ;                       135 minuten

 

Donderdag 05 maart :                 ECHO

De IJslandse regisseur Rúnar Rúnarsson toont 56 fragmenten die schijnbaar niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze zich in IJsland afspelen in de periode rond kerst en nieuwjaar. Tot je onderlinge verbanden begint te merken.

IJsland/Frankrijk/Zwitserland            ;           2019                ;                       80 minuten

 

Donderdag 19 maart :                 MUIDHOND

Onze landgenote Patrice Toye (Rosie, (N)Iemand, Little Black Spiders) schetst in haar nieuwe film het portret van een jonge pedofiel, Jonathan, die na een verblijf in de gevangenis weer naar huis mag.

België                         ;                                  2019                ;                       99 minuten

 

Donderdag 02 april :                    ADORATION

Na enkele buitenlandse avonturen keert onze landgenoot Fabrice ‘Calvaire‘ Du Welz terug naar zijn geliefkoosde Ardennen met een verhaal over kraanvogels en de duistere kant van de passionele liefde.

België / Frankrijk        ;                                  2019                ;                       98 minuten