KALLIOPEE 2018 – 2019

DONDERDAG  27  SEPTEMBER  :  DISOBEDIENCE 

De Chileense regisseur Sebastian Lello, die we kennen van het schitterende ‘Una Mujer Fantástica‘ levert met deze ‘Disobedience‘ zijn eerste Engelstalige film af.

Het werd een gevoelig, intiem drama waarin twee vrijgevochten vrouwen centraal staan, drama dat slechts gaandeweg zijn geheimen prijsgeeft.

Groot-Brittannië/Ierland/Verenigde Staten        ;           2017         ;      114 minuten

 

DONDERDAG  11  OKTOBER  :  UNDER  THE  TREE 

Presenteert de Ijslandse regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurosson ons een komedie (een donkere dan wel), een familiedrama, of een thriller ?

Niets is zeker, alhoewel, wat wel zeker is, is dat een burenruzie over een boom ontvlamt tot een uitslaande brand, die alles en iedereen verteert.

IJsland                                  ;                       2017                          ;           89 minuten

 

DONDERDAG  25  OKTOBER :  DOGMAN 

De schriele hondenkapper Marcello laat zich niet langer op zijn kop zitten door de brutale en kolossale maffioso Simone.

Matteo Garrone – die tien jaar geleden schitterde met ‘Gomorra‘ maakte een film die zowel de tijdloze charme van een sprookje bezit als het bikkelharde realisme van een klassieke misdaadfilm.

Italië                                       ;                       2018                          ;           102 minuten

 

DONDERDAG 08 NOVEMBER 2018 : LAZZARO  FELICE

Lazzaro is een jonge boer die leeft in het dorpje Inviolata, op het Italiaanse platteland. Het leven gaat al jaren zijn gangetje: de markiezin buit de boeren uit, die op hun beurt profiteren van de goedmoedige Lazzaro.

Alles komt op de helling te staan als Lazzaro kennis maakt met Tancredi, de zoon van de markiezin…

Italië                                       ;                       2018               ;                       125 minuten

 

DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 : BEAUTIFUL  BOY

Deze film is het Amerikaanse debuut van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen, die zelf ook voor het scenario instond.

De prent is gebaseerd op de memoires van vader David Sheff, journalist, en zijn zoon Nic die probeert af te kicken van zijn meth verslaving.

Verenigde Staten                ;           2018                          ;                       112 minuten

 

DONDERDAG 06 DECEMBER 2018  :  BLACKKKLANSMAN

Spike Lee vertelt het waargebeurde verhaal van een zwarte flik die erin slaagde om te infiltreren in de Ku-Klux-Klan.

Op die manier trekt hij een rechte lijn van ‘The birth of a nation‘ over de KKK naar het racisme van vandaag en Donald Trump.

Verenigde Staten                ;           2018                          ;                       135 minuten

 

DONDERDAG 20 DECEMBER 2018  :  COLD  WAR

Deze Poolse film van Pawel Pawlikowski speelt zich af in het Polen van de jaren vijftig, volop Koude Oorlog.

Hij vertelt het gepassioneerd liefdesverhaal van twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet met elkaar maar ook niet zonder elkaar kunnen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

Polen / Frankrijk / Groot-Brittannië          ;           2018   ;                         89 minuten

 

DONDERDAG 17 JANUARI 2019  :  SHOPLIFTERS

Gouden Palm winnaar Hirokazu Kore-Eda vertedert met pleidooi voor het nieuwst samengestelde gezin, waarin liefde het haalt van de klassieke bloedband.

Japan                          ;                                  2018                :                       121 minuten

 

! EXTRA! DONDERDAG 24 JANUARI 2019  :  THE FAVOURITE

Nieuwe historische film van Yorgos Lanthimos. Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough.

Ierland/Engeland                       ;                  2018                ;                       119 minuten

 

DONDERDAG 31 JANUARI 2019  :  CAPHARNAUM

Ee Libanese jongen van twaalf daagt zijn ouders voor het gerecht.

Hun misdaad? Hem ter wereld hebben gebracht, ondanks de uitzichtloze situatie waarin het gezin zich bevindt.

Libanon                       ;                                  2018                ;                       123 minuten

 

Donderdag 14 februari  :             WOMAN  AT  WAR

IJslandse film waarin de 50-jarige Halla ten strijde trekt tegen de (te) snel groeiende aluminiumindustrie, gefilmd met de nodige kurkdroge humor en absurde knipogen.

IJsland                                    ;                       2018                           ;                       101 minuten

 

Donderdag 28 februari  :           LIEBE  IN  DEN  GÄNGEN

De derde film van Thomas Stuber is een milde observatie van de hedendaagse situatie in Oost-Duitsland, gefilmd met een groot hart voor poëzie

Duitsland                                ;                       2018                           ;                       125 minuten

 

Donderdag 14 maart  :               AU BOUT  DES  DOIGTS

Sociale film waarin cineast Ludovic Bernard aantoont hoe moeilijk het is een jong boefje op het rechte muzikale pad te krijgen, gefilmd met de nodige energie.

Frankrijk                                 ;                       2018                           ;                       106 minuten

 

Donderdag 28 maart :                WERK  OHNE  AUTOR

We kennen de Duitse regisseur von Donnersmarck van de film ‘Das Leben der Anderen‘. In zijn laatste prent behandelt hij het leven van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter, die in 1961 van de DDR naar West-Duitsland vluchtte, gefilmd met veel empathie.

Duitsland                              ;                       2018                           ;                       188 minuten!

 

Donderdag 04 april :                   GRÂCE  A  DIEU

Drie mannen trekken ten strijde tegen een priester die hen tijdens hun jeugd misbruikte en willen de muur der stilte doorbreken die over hun lijden hangt, gefilmd in de gebruikelijke, lichtjes provocerende Ozon stijl.

Frankrijk                                 ;                       2019                           ;                       137 minuten

Advertenties