KALLIOPEE 2020

Donderdag 26 november 2020            :           BABYTEETH

Donderdag 12 november 2020            :           DRUNK

Vier vrienden, allemaal leraren op dezelfde middelbare school, testen een theorie uit die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven.

Een film van ouwe getrouwe Thomas Vinterberg met Mads Mikkelsen in de hoofdrol.

Denemarken              ;                       2020                ;                       115 minuten

Donderdag 29 oktober 2020                 :           ÖNDÖG(In het kader van het MOOOV filmfestival )

Op de weidse Mongoolse steppe wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. Regisseur Wong Quan’an richt zich vervolgens op de doorwinterde herdersvrouw die het lichaam komt beschermen tegen de wolven en de jonge politieagent die haar hierbij moet bijstaan.

China/Mongolië         ;                       2019                ;                       100 minuten

Donderdag 15 oktober :                    SHIRLEY

Shirley Jackson, één van Amerika’s meest invloedrijke naoorlogse auteurs, verschanst zich in haar werkkamer, te midden van de nodige sterke drank en sigaretten. Ze zat helemaal niet te wachten op het jonge stel dat haar echtgenoot in huis heeft gehaald. De zwangere Rosie wordt verzocht het huishouden op orde te houden, terwijl Stanley (Shirley’s man,  universitair docent) de jonge echtgenoot Fred ‘onder zijn hoede neemt’.                                    Dat hun respectieve pad niet over rozen loopt is al gauw geen verrassing meer…

USA                                 ;                                  2020                ;                       107 minuten

Donderdag 01 oktober :                    ETE 85

Het is de zomer van Alexis’ 16e verjaardag, waarin hij tijdens een zeiltocht van de verdrinkingsdood wordt gered door de 18-jarige David. Alexis blijkt de vriend van zijn dromen te hebben ontmoet en beleeft de zomer van zijn leven.

Het script werd gebaseerd op de roman ‘Je moet dansen op mijn graf’ van de Britse auteur Aidan Chambers.

België / Frankrijk        ;                                  2020                ;                       100 minuten


Donderdag 02 april :                    ADORATION

Na enkele buitenlandse avonturen keert onze landgenoot Fabrice ‘Calvaire‘ Du Welz terug naar zijn geliefkoosde Ardennen met een verhaal over kraanvogels en de duistere kant van de passionele liefde.

België / Frankrijk        ;                                  2019                ;                       98 minuten

Donderdag 19 maart :                 MUIDHOND

Onze landgenote Patrice Toye (Rosie, (N)Iemand, Little Black Spiders) schetst in haar nieuwe film het portret van een jonge pedofiel, Jonathan, die na een verblijf in de gevangenis weer naar huis mag.

België                         ;                                  2019                ;                       99 minuten

Donderdag 05 maart :                 ECHO

De IJslandse regisseur Rúnar Rúnarsson toont 56 fragmenten die schijnbaar niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze zich in IJsland afspelen in de periode rond kerst en nieuwjaar. Tot je onderlinge verbanden begint te merken.

IJsland/Frankrijk/Zwitserland            ;           2019                ;                       80 minuten

Donderdag 20 februari  :            IL  TRADITORE

Marco Bellocchio regisseerde dit Italiaanse misdaaddrama. Begin jaren ’80 bereikt de strijd tussen de verschillende maffiaclans in Sicilië een hoogtepunt. Een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra zal als eerste de zwijgplicht doorbreken en de interne werking van de organisatie publiekelijk maken.

Italië                           ;                                   2019                ;                       135 minuten

Donderdag 13/02/20      :  L’ATLANTIQUE

Deze prent speelt zich af in de Senegalese hoofdstad Dakar, waar een groep arbeiders het niet meer ziet zitten. Ze worden al maanden niet meer betaald en besluiten hun geluk in Europa gaan te zoeken. Ook Suleiman neemt het risico de oceaan over te steken in de hoop zijn toekomst veilig te stellen..

Frankrijk / Senegal                 ;                       2019                ;                       106 minuten

Donderdag 30/01/20      :   J’ACCUSE

Polanski vertelt het historische verhaal van de Dreyfus-affaire – over de ten onrechte van hoogverraad beschuldigde Alfred Dreyfus – vanuit het standpunt van de Franse officier Georges Picquart, die ontdekt, kort na zijn aanstelling, dat de beschuldigingen aan het adres van Dreyfus vervalst zijn.

Frankrijk / Italië                     ;                       2019                ;                       132 minuten

Donderdag 16/01/20       :   MARTIN  EDEN

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een redelijk turbulent leven., totdat Elena onverwacht zijn pad kruist. Hij raakt gefascineerd door de klasse en de intelligentie van deze mooie, jonge vrouw, maar om met haar te kunnen trouwen heeft hij geld en aanzien nodig. Daarom besluit hij zijn kans te wagen in de literatuur.

Italië / Frankrijk                     ;                       2019                ;                       127 minuten