KALLIOPEE 2022-2023

Programma tot maart 2023

Donderdag  16  februari  2023             :           THE  FABELMANS

Een pijnlijke scheiding, vijftien jaar geen contact meer met zijn vader : begrijpelijk dat Steven Spielberg gewacht heeft tot zijn ouders overleden waren alvorens hij zijn jeugd kon verfilmen. Maar dat deze prent er zou komen stond al vast toen de grote filmmaker nog een kleine jongen was.

Verenigde Staten                    ;           2022                ;           151 minuten

Donderdag 02  maart  2023                  :           CORSAGE

De legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi – wereldberoemd geworden door de filmtrilogie met Romy Schneider – wordt op haar veertigste verjaardag geconfronteerd met een wereld die haar als oude vrouw ziet, met alle gevolgen vandien.

Oostenrijk                               ;           2022                :           113  minuten

Donderdag 09 maart 2023                     :           THE BANSHEES  OF  INISHERIN

Padraic is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een eiland aan de Westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene dag op de andere weigert nog met Padraic te praten.

Ierland ; Verenigde Staten ; Engeland   ;        2022    ;           95 minuten

Donderdag  16  maart  2023                  :           TAR

 Lydia Tar is een wereldberoemde componiste en dirigente die de eerste vrouwelijke chef-dirigent wordt van een groot Duits orkest. Maar niet iedereen is even enthousiast over haar, en ze staat onder grote druk van haar omgeving.

Verenigde Staten                    ;           2022                ;           157 minuten

Donderdag  30  maart  2023                  :           THE  WHALE

Charlie is een Britse leraar die in afzondering leeft. Hij lijdt aan ernstige obesitas en eet zichzelf langzaam maar zeker de dood in. Hij ziet de kans om met zichzelf in het reine te komen en poogt de banden aan te halen met zijn van hem vervreemde dochter Ellie.

Verenigde Staten                    ;           2022                ;           117 minuten

Donderdag  08/12/2022                         HOLY  SPIDER

Het echt gebeurde verhaal van Saeed Hanaie, een seriemoordenaar die 16 vrouwen doodde, vooral sekswerkers. De film toont een fictieve journalist die haar onderzoek voert naar deze seriemoordenaar.
Iran ( Internationale coproductie )                 ;           2022                ;                     87 minuten

Donderdag  15/12/2022                         DE  ACHT  BERGEN

‘ Le Otto Montagne ‘ is een bestseller van Paolo Cognetti. Onze landgenoten Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen verfilmden deze roman over vriendschap, leven en dood tegen de achtergrond  van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.
België ; Frankrijk ; Italië                                  ;           2022                ;                 147 minuten

Donderdag 12/01/2023                           VOUS  N’AUREZ  PAS  MA  HAINE

Antoine Leiris is een Frans journalist die zijn vrouw verloor bij de aanslagen op de Bataclan in 2015. De titel van zijn boek, verfilmd door Kilian Riedhof, is tevens de titel van de brief die hij schreef, een dag na de aanslag en waarin hij beschrijft hoe het leven, ondanks alles, toch verder moet gaan.
Frankrijk                                                          ;           2022                ;                  103 minuten

Donderdag  26/01/2023                         THE  MENU

De geliefden Margot en Tyler reizen naareen eiland, waar ze uitgebreid mogen dineren in een exclusief restaurant onder de begeleiding van de chef Slovik, die voor zijn gasten schokkende verrassingen in petto heeft.
Verenigde Staten                                            ;           2022                ;                    107 minuten

Donderdag  09/02/2023                         THE  CHAPEL

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd worden de 12 finalisten 7 dagen lang afgezonderd in The Chapel. Lia, een jonge virtuoze pianiste lijdt onder de stress en het isolement en daarbij komen slechte herinneringen uit het verleden terug naar boven.
België                                                              ;           2022                ;                     97 minuten

==================================================================

DONDERDAG  29  SEPTEMBER          :                       ONZE  NATUUR

Van de Ardense bossen tot de zeeduinen van het Zwin, twee cameraploegen zijn al sinds 2019 bezig met een safari in eigen land. Na drie jaar krijgen we het resultaat te zien, ondersteund door een soundtrack, geschreven door Dirk Brossé.

België                          ;                       2022                            ;                       80 minuten

DONDERDAG 13 OKTOBER                :                       COMPETENCIA OFICIAL

Spaans-Argentijnse prent met Antonio Banderas en Penelope Cruz in de hoofdrollen in een film over een film, die maar al te graag de draak steekt met pretentieuze filmmakers.

Spanje/Argentinië       ;                       2022                ;                       114 minuten

DONDERDAG 27 OKTOBER                ;                       DECISION TO LEAVE

De Koreaanse regisseur Park Chan-wook zijn recentste film gaat over een  mysterieuze weduwe en een detective en over verlangen, het ultieme thema in de filmgeschiedenis.

Zuid-Korea                  ;                       2022                            ;                       138 minuten

DONDERDAG 17 NOVEMBER ;                       TORI ET LOKITA

Wederom een juweeltje van de broeders Dardenne over een jonge man en een vrouw die vanuit Afrika in België aankomen en worden geconfronteerd met het harde vluchtelingenkeven.

België                          ;                       2022                            ;                       88 minuten

DONDERDAG 24 NOVEMBER ;                       TRIANGLE OF SADNESS

Gouden Palm Robert ‘ The Square ‘ Ostlund haalt in deze absurde zwarte komedie uit naar de extreem rijken, die , nadat hun cruiship vergaan is, op een onbewoond eilend een nieuw bestaan moetnen opbouwen.

Internationale coproductie    ;           2022                            ;                       142 minuten

Ook ‘ Close ‘ en ‘ De Acht Bergen ‘ staan er nog aan te komen. Datum volgt later.