KALLIOPEE 2022-2023

Programma tot februari 2023

Donderdag  08/12/2022                         HOLY  SPIDER

Het echt gebeurde verhaal van Saeed Hanaie, een seriemoordenaar die 16 vrouwen doodde, vooral sekswerkers. De film toont een fictieve journalist die haar onderzoek voert naar deze seriemoordenaar.
Iran ( Internationale coproductie )                 ;           2022                ;                     87 minuten

Donderdag  15/12/2022                         DE  ACHT  BERGEN

‘ Le Otto Montagne ‘ is een bestseller van Paolo Cognetti. Onze landgenoten Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen verfilmden deze roman over vriendschap, leven en dood tegen de achtergrond  van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.
België ; Frankrijk ; Italië                                  ;           2022                ;                 147 minuten

Donderdag 12/01/2023                           VOUS  N’AUREZ  PAS  MA  HAINE

Antoine Leiris is een Frans journalist die zijn vrouw verloor bij de aanslagen op de Bataclan in 2015. De titel van zijn boek, verfilmd door Kilian Riedhof, is tevens de titel van de brief die hij schreef, een dag na de aanslag en waarin hij beschrijft hoe het leven, ondanks alles, toch verder moet gaan.
Frankrijk                                                          ;           2022                ;                  103 minuten

Donderdag  26/01/2023                         THE  MENU

De geliefden Margot en Tyler reizen naareen eiland, waar ze uitgebreid mogen dineren in een exclusief restaurant onder de begeleiding van de chef Slovik, die voor zijn gasten schokkende verrassingen in petto heeft.
Verenigde Staten                                            ;           2022                ;                    107 minuten

Donderdag  09/02/2023                         THE  CHAPEL

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd worden de 12 finalisten 7 dagen lang afgezonderd in The Chapel. Lia, een jonge virtuoze pianiste lijdt onder de stress en het isolement en daarbij komen slechte herinneringen uit het verleden terug naar boven.
België                                                              ;           2022                ;                     97 minuten

==================================================================

DONDERDAG  29  SEPTEMBER          :                       ONZE  NATUUR

Van de Ardense bossen tot de zeeduinen van het Zwin, twee cameraploegen zijn al sinds 2019 bezig met een safari in eigen land. Na drie jaar krijgen we het resultaat te zien, ondersteund door een soundtrack, geschreven door Dirk Brossé.

België                          ;                       2022                            ;                       80 minuten

DONDERDAG 13 OKTOBER                :                       COMPETENCIA OFICIAL

Spaans-Argentijnse prent met Antonio Banderas en Penelope Cruz in de hoofdrollen in een film over een film, die maar al te graag de draak steekt met pretentieuze filmmakers.

Spanje/Argentinië       ;                       2022                ;                       114 minuten

DONDERDAG 27 OKTOBER                ;                       DECISION TO LEAVE

De Koreaanse regisseur Park Chan-wook zijn recentste film gaat over een  mysterieuze weduwe en een detective en over verlangen, het ultieme thema in de filmgeschiedenis.

Zuid-Korea                  ;                       2022                            ;                       138 minuten

DONDERDAG 17 NOVEMBER ;                       TORI ET LOKITA

Wederom een juweeltje van de broeders Dardenne over een jonge man en een vrouw die vanuit Afrika in België aankomen en worden geconfronteerd met het harde vluchtelingenkeven.

België                          ;                       2022                            ;                       88 minuten

DONDERDAG 24 NOVEMBER ;                       TRIANGLE OF SADNESS

Gouden Palm Robert ‘ The Square ‘ Ostlund haalt in deze absurde zwarte komedie uit naar de extreem rijken, die , nadat hun cruiship vergaan is, op een onbewoond eilend een nieuw bestaan moetnen opbouwen.

Internationale coproductie    ;           2022                            ;                       142 minuten

Ook ‘ Close ‘ en ‘ De Acht Bergen ‘ staan er nog aan te komen. Datum volgt later.